Styrkelse af færgebetjeningen af Bornholm

Transportministeren styrker færgebetjeningen af Bornholm i 2011 med indsættelse af ekstra afgange på de store rejsedage.

Efter salget af Bornholmerfærgen M/F Dueodde er der midler til rådighed, som kan benyttes til at forbedre tilgængeligheden til Bornholm. Det er besluttet, at midlerne skal bruges til indkøb af ekstra sejlads på de store rejsedage i 2011
(vinterferie, påske og sommerferien).

Herudover gennemføres en analyse af rammevilkårene m.v. for transport af gods for de bornholmske virksomheder med fokus på transportomkostningerne.

Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

– Tilgængeligheden af Bornholm har stor betydning for øens beboere, udviklingen af øens erhvervsliv og ikke mindst turismen. Det glæder mig derfor, at det er muligt for mig at bidrage til en styrkelse af færgebetjeningen af Bornholm, så kapaciteten forbedres på de store rejsedage.

– Jeg er imponeret over det gå på mod og drive, jeg ved selvsyn har oplevet, det bornholmske erhvervsliv besidder. Jeg har dog også bemærket, at transportomkostningerne til og fra øen kan være en begrænsende faktor for erhvervslivets udvikling. Derfor gennemfører vi en analyse af, hvilken betydning transportomkostningerne og de generelle transportforhold har for vækst og udviklingsmuligheder i et yderområde som Bornholm.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *