Svendborgbanen åbner delvist

Passagererne kan se frem til mere stabil togdrift, når Svendborgbanen åbner den 10. august efter 10 ugers sporarbejde. Dog vil der køre busser om aftenen i yderligere tre uger frem til den 31. august.

Banedanmark har blandt andet bygget 27 km spor og ni jernbaneoverkørsler om, så togene kan køre med 120 km/t på hele strækningen.

“Banen vil være meget mere stabil end hidtil, og langt størstedelen af de daglige passagerer kan heldigvis tage den i brug til tiden mandag den 10. august,” siger projektleder Anne Nielsen fra Banedanmark.

Det er problemer med underlaget i den ene del af banestrækningen, der er årsag til, at Svendborgbanen ikke som forudset kan køre i fuld drift endnu.

“Underbunden i sporet på dele af strækningen viste sig at være væsentlig dårligere, end vores stikprøver havde vist. Derfor måtte vi erstatte store mængder småsten og grus med skærver”, fortæller projektleder Anne Nielsen.

Det betyder, at blandt andet nogle planlagte drænarbejder er blevet udskudt til efter det egentlige sporarbejde. Det bliver nu udført i de kommende tre uger i 8-timers natlige sporspærringer.

Konkret betyder det for passagererne, at der kører busser i stedet for tog på strækningen efter kl. 20 og frem til sidste togafgang. Fra om morgenen kører togene normalt.

Køreplanen for busserne ligger på www.dsb.dk

Yderligere information:

DSB s pressevagt, telefon 2468 0000
Banedanmarks pressevagt, telefon 8234 1313

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *