DSB og TDC giver gratis internet i seks uger

DSB-kunder, der rejser mellem København og Århus, kan fra i dag og seks uger frem komme gratis på internettet.

I perioden 26. april til 7. juni vil det være gratis for passagerer, der rejser i IC eller ICL på strækningen Århus – København, at surfe på internettet og tjekke mails. Anledningen er, at DSB og TDC sænker priserne, så alle kan få glæde af internettet i toget. Fra den 8. juni vil det koste 29 kr. pr døgn. Hvilket svarer til lige godt 5 kr. i timen, hvis man rejser frem og tilbage samme dag.

Vi vil gerne vise vores kunder, hvor godt internet i toget fungerer. Hvor let det er at være effektiv, mens man rejser. Derfor har vi lavet en introduktionsperiode på seks uger, hvor det er gratis. Herefter kører vi med de nye lave priser, som ligger på et leje, hvor alle kan være med, siger kommerciel direktør i DSB, Mogens Jønck.

Undersøgelser har vist, at muligheden for bl.a. at tjekke mails og komme på internettet i toget vil få flere til at lade bilen stå og tage toget i stedet for.

Der er virksomheder og organisationer, der kun vil betale for, at deres medarbejdere rejser på standard. Med den nye pris på internet giver det også dem mulighed for at være effektive på rejsen. Der er virkelig et stort kundepotentiale, hvis DSB kan flytte passagerer fra bilen over i toget. Og set i forhold til miljøpåvirkningen er der tale om en betydelig samfundsgevinst, siger Mogens Jønck, der glæder sig over den nye pris, så alle kunder lige fra familier til studerende kan få glæde af internettet i toget og få en bedre rejseoplevelse.

TDC håber på, at de nye priser vil få flere til at benytte internettet i toget og på den måde få samme gode oplevelse, som de godt 300.000 brugere, der har benyttet netløsningen, har haft.

Alle vores løbende tilfredshedsmålinger viser, at internet i tog er en super løsning, som kunderne er meget glade for. Med den nye kampagne og den nye pris kan endnu flere komme på nettet, mens de rejser. Det er jeg meget tilfreds med, siger Peter Stig Andersen, direktør i TDC Erhverv.

Hvordan fungerer Internet i tog
TDC har på strækningen etableret sendemaster (basestationer) med udstyr til det hurtige mobile bredbånd, Turbo 3G. Dataoverførslen sker via radiosignaler mellem sendemasten og en antenne på togets tag.
´
Et trådløst netværk (WiFi) inde i toget giver passagererne mulighed for at gå på nettet via deres trådløse netkort. Her ligner løsningen de omkring 600 TDC Hotspot, man finder rundt om i landet.

Hvad koster det
På DSB 1 i IC og ICL er internettet gratis. I en prøveperiode fra 26. april til 7. juni er det gratis for alle passagerer at bruge internettet i IC og ICL på strækningen København Århus. Internet findes i de tog, der er mærket med piktogrammet ‘Internet’.

Der vil i toget blive delt vouchere ud, som kunderne skal bruge for koble sig på internettet. Kunder kan også benytte sms til at få deres voucher.
Fra den 8. juni vil det koste 29 kr. for et døgn. Som TDC Mobil Bredbånds-kunde er der fri adgang til internet i tog.

For yderligere information ring til:

DSB Kommunikation 2468 000
TDC presse 70 20 35 10

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *