Endnu et resultat for det danske EU-formandskab på søfartsområdet

Det danske formandskab har netop forhandlet en aftale på plads i EU, der sikrer bedre uddannelser for søfarende.

Det danske EU-formandskab har ledet forhandlingerne mellem Rådet og Europa-Parlamentet, som nu har resulteret i en aftale om at ændre EU s direktiv om minimumsuddannelsesniveauet for søfarende.

Aftalen sikrer, at de seneste ændringer til FN s søfartsorganisations (IMO s) konvention om uddannelse af søfarende, sønæring og vagthold indføres i EU-lovgivningen. Dermed forpligtes EU-landene til at leve op til de internationale regler. Det vil medvirke til at sikre bedre uddannelser, sundhedstjek, ændrede regler om hviletid samt indførelse af promillegrænser for søfarende.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

– Med denne aftale styrker vi de europæiske søfolks kompetencer gennem bedre uddannelse. De nye regler er med til at sikre, at vi også i fremtiden har mange dygtige søfolk fra de europæiske lande. Kompetente søfarende er afgørende for, at vi kan fastholde vores konkurrenceevne inden for søfart. Det betyder, at vi fortsat kan skabe vækst i et ikke mindst for Danmark vigtigt væksterhverv.

Aftalen vedtages af Europa-Parlamentet og Rådet senere i år, hvorefter aftalen udmøntes i ændringer til direktivet om minimumsuddannelsesniveauet for søfarende.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *