Europas største plukkelager får søster i Polen

Et unikt samarbejde mellem JYSK og den danske rådgivningsvirksomhed Langebæk Logistik har ført til opførslen af Europas største plukkelager. Det er nu parat til at blive taget i brug, og samtidig er endnu et kæmpelager på vej i Polen.

Et helt unikt lager- og logistikkoncept er taget i brug hos JYSK på det rekordstore Distributionscenter Uldum. Lageret samler JYSKs nordeuropæiske aktiviteter, når de tre 40 meter høje bygninger på i alt 64.000 m2 er fuldt funktionsdygtige i løbet af de kommende måneder. Når distributionscenteret kører på højtryk vil det kunne levere varer til omkring 200 butikker i Danmark, Norge, Holland og Storbritannien. Derudover skal der leveres til cirka 100 franchisebutikker.

Distributionscenter til 800 mio. kr.
Vores plukkelager i Uldum har været Jysks absolut største enkeltstående investering nogensinde. Prisen har derfor været en væsentlig parameter, men vi har lagt endnu mere vægt på at finde de rigtige løsninger med de rette samarbejdspartnere, fortæller Troels F. Larsen, der er Project Manager Logistics hos JYSK.
Højlagrene betjenes af 21 automatkraner, der hver er 39 meter høje, og vejer 42 tons. Kranerne kører med en hastighed af 17 km/t.

Understøtter aggressiv vækststrategi hos JYSK
Distributionscenter Uldum løser først og fremmest JYSKs logistiske problemer nu og langt ind i fremtiden, men der er også tænkt på ergonomi og mere præcision i leverancerne.
Det er nu muligt for os at planlægge bedre og komme ud til butikkerne oftere. Det skaber et bedre flow, og vi kan undgå at skulle have for mange varer stående ude de enkelte butikker, lyder det fra JYSK, som med de nye logistikkoncepter får understøttet vækstplanerne langt ind i næste årti.

Koncept danner forbillede
Distributionscenteret, der er udviklet af Langebæk Logistik, er det første af sin art, og den særlige byggemetode, hvor reolerne er de bærende elementer har dannet eksempel hos flere andre danske koncerner og er netop ved at blive realiseret i endnu større skala hos JYSK i Polen.
Vi står med et unikt koncept, som har vist sig at fungere efter planen. Det er i høj grad Langebæks fortjeneste, og grunden til at vi bygger videre i Europa med deres konsulentbistand, siger Troels F. Larsen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *