Sporarbejdet mellem Roskilde og Holbæk veloverstået

To måneder efter at Banedanmark satte det første spadestik på sporarbejdet mellem Roskilde og Holbæk, er arbejdet færdigt. Alt er gået efter planen, og passagererne kan nu se frem til en mere stabil togdrift.

Banedanmark har i foråret arbejdet på stationerne i Holbæk, Vipperød, Tølløse og Hvalsø, som alle har fået nye skinner og sveller – i alt ca. 5 km nye spor. I Holbæk har stationen desuden fået udskiftet 11 sporskifter. Ifølge planen skulle Banedanmark udføre sporarbejdet fra 27. marts til 27. maj, og det er gået som forventet.

“Nu er arbejdet slut, og vi kan overlade passagererne en mere stabil bane, hvor togene kan holde hastigheden,” siger projektleder Khaled Ghizzaui.

“Vi har afsluttet arbejdet torsdag morgen som forventet. Vi har ikke haft nogen uforudsete hændelser, som vi ikke har kunnet håndtere indenfor det planlagte arbejde,” siger den tilfredse projektleder og roser samarbejdet med entreprenøren.

Sporarbejdet er et led i Banedanmarks arbejde med at genoprette jernbanen. I 2006 blev der afsat ca. 2,5 mia. kr. årligt til at forny og vedligeholde jernbanen frem til 2014.

Dobbeltspor Lejre-Vipperød på vej
Næste gang Banedanmark lægger vejen forbi disse kanter, handler det om anlæg af dobbeltsporet mellem Lejre og Vipperød. Planlægningen er gået i gang, og anlægsarbejdet forventes påbegyndt i 2011, og forventes færdigt i 2015. Med det nye spor vil hastigheden kunne sættes op fra 120 km/t til 160 km/t, og der vil komme flere togafgange og kortere rejsetid til glæde for passagererne.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *