Svært at rekruttere den rette lastvognsmekaniker

Truckcenter Padborg har i flere måneder annonceret efter en lastvognsmekaniker. Ifølge værkfører Kjeld Clausen er det alt andet end ligetil at finde den helt rigtige til jobbet.

Truckcenter Padborg blev grundlagt i 1985, og værkfører Kjeld Clausen har været med siden dengang. For nylig kunne endnu en medarbejder fejre 25 års jubilæum, og aldersmæssigt spænder personalet fra midten af tyverne til knap 50. Halvdelen af de ansatte har arbejdet på værkstedet i mere end 10 år.

Personalets lange anciennitet er selvfølgelig en fordel, når vi skal rekruttere, for den signalerer et godt arbejdsklima, siger Kjeld Clausen. Alligevel oplever han det som svært at finde den helt rigtige kandidat til den stilling, som truckcentret lige nu skal besætte.

En god mekaniker skal kunne arbejde selvstændigt og effektivt med strøm og motorer. Den kvalifikation vil jeg ikke gå på kompromis med. Af uddannelse skal den rigtige kandidat være enten lastvogns- eller busmekaniker.

Vigtigt med solid erfaring

I andre brancher hører man om hundredvis af ansøgere til ledige stillinger, men det modtager Kjeld Clausen langtfra til et job som lastvognsmekaniker i det sønderjyske. Der kommer ikke overvældende mange ansøgninger, og en stor del lever ikke op til vores grundlæggende krav. At være mekaniker her er et meget selvstændigt job, og derfor er det vigtigt med solid erfaring. Ellers bliver tidsforbruget for stort, og fejlprocenten for høj, og så kan vi ikke fastholde antallet af reklamationer på det nuværende lave niveau.

Desuden lægger værkføreren vægt på gode sprogkundskaber. Jobbet indebærer en del kommunikation med kunderne, så det er et krav, at man taler flydende dansk. Kan man begå sig på andre sprog, er det en ekstra fordel, da vi i kraft af vores beliggenhed ved grænsen også har mange udenlandske kunder, slutter værkføreren, der håber på at finde den helt rette mekaniker inden sommerferien.

Fakta:

Truckcenter Padborg A/S (tidl. Midtland Auto) er beliggende ved Shell på Transitvej i Padborg, hvor man reparerer og servicerer lastvogne af alle mærker samt sættevogne og busser. Centret er certificeret efter standarderne ISO 9001 og 14001 og er autoriseret serviceværksted for lastvognsmærket DAF. Desuden tilbydes montageopgaver samt døgnudkald med servicevogn i Sydjylland og Nordtyskland. Truckcenter Padborg indgår sammen med Truckcenter Midtjylland i en danskejet koncern, der totalt beskæftiger ca. 150 medarbejdere. www.truckcenterpadborg.dk

Billedtekster:

Foto 1: Værkfører Kjeld Clausen oplever det som svært at finde den helt rigtige kandidat til den stilling, som truckcentret lige nu skal besætte.

Foto 2: Ifølge Kjeld Clausen skal den rette kandidat kunne arbejde selvstændigt og effektivt med strøm og motorer samt af uddannelse være enten lastvogns- eller busmekaniker.

Foto 3: Truckcenter Padborg A/S, der er beliggende ved Shell på Transitvej i Padborg, reparerer og servicerer lastvogne af alle mærker samt sættevogne og busser.

Foto 4: At være mekaniker her er et meget selvstændigt job, og derfor er det vigtigt med solid erfaring, siger Kjeld Clausen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *