Swisslog har bygget stort dansk lageranlæg

Den danske, familieejede virksomhed Abena har i høj grad øget sin lagerkapacitet og dermed servicen over for kunderne. Det er logistikvirksomheden Swisslog, med nordisk hovedkontor i Göteborg, der har bygget det nye store anlæg i Åbenrå.

Abena, der bl.a. producerer og sælger bleer samt distribuerer mange andre artikler til forskellige institutioner og virksomheder, har med Swisslogs hjælp opnået en meget mere effektiv lagerhåndtering. Arbejdet begyndte i slutningen af 2003, og i midten af april i år tog Abena anlægget i brug.
"På trods af at vi stadig er i indkøringsfasen, har det allerede resulteret i det, Abena håbede på", fortæller Bo Nilsson, projektleder hos Swisslog.
Det handler om at fjerne de flaskehalse, der tidligere har været i lagerhåndteringen. Det lageranlæg, som Swisslog byggede for knap ti år siden, er ganske enkelt ikke stort nok til den kraftige ekspansion, som Abena har oplevet. Allerede ved opførelsen af det nye lager var virksomheden vokset med 30 % på få år. Abena er siden fortsat med at vokse, og et stort antal artikler er kommet til.

Høje krav
Det har derfor været nødvendigt at øge kapaciteten, og endnu en gang gik opgaven, til en værdi af omkring SEK 50 millioner, til Swisslog.
"Abena stiller høje krav, og det er naturligvis en fordel at samarbejde med os, som fra tidligere kender deres måde at arbejde på og deres behov samt har den nødvendige teknik", siger Bo Nilsson, Swisslog.

Det nye anlæg består af et pallelager med seks kraner og 16.000 pallepladser samt et såkaldt miniloadlager med fem kraner og et transportørsystem til både let gods og paller. Miniloadlageret har ca. 40.000 kassepladser.

Unikt lagersystem
Miniloadlageret er unikt; en sådan løsning findes ikke ret mange andre steder. Kranerne er specialudrustede med dobbelte lasthåndteringssystemer og kan håndtere fire kasser samtidig, hvilket giver stor kapacitet. Til trods for at kasserne varierer i størrelse, er der ikke brug for en lastbærer, f.eks. i form af plastkasser. Også det er unikt.

Om Swisslog
Swisslog er en global virksomhed med lokalt nærvær. Førende i branchen med løsninger til automatisering af lager– logistik– og distributionsfunktioner, løsninger till healthcareområdet samt konsulenttjenester inden for disse områder. Swisslog er repræsenteret i 22 lande og har leveret løsninger til kunder i 50 lande.

Swisslog’s Nordeuropæiske hovedkontor ligger i Göteborg og der beskæftiges ca. 130 medarbejdere i Sverige, Norge og Danmark.

Kontakt Evalena Fasth, +46 142–557 11 for yderligere information.
Besøg også hjemmesiden www.swisslog.com.

 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *