Flere busser får automatisk annoncering af stoppesteder

Navne på stoppesteder bliver nu automatisk læst højt i en række buslinjer i Storkøbenhavn.

Cirka 200.000 daglige brugere af A-busserne og knap 100.000 passagerer på andre buslinjer i Storkøbenhavn får nu samtlige stoppesteder annonceret via en højttaler i busserne. En automatisk stemme fortæller navnet på det næste stoppested, efterhånden som bussen kører ruten. Det sker som et supplement til de digitale displays, som viser navnet på stoppestederne.

Siden 2007 har vi testet automatisk stoppestedsannoncering i nogle af vores buslinjer, blandt andet på linje 350S. Undersøgelser har vist, at kunderne generelt er meget tilfredse med denne service, så derfor har vi valgt at brede ordningen ud, siger Torsten Rasmussen, områdechef for Storkøbenhavn, Movia.

Samtlige A-busser samt linje 150S, linje 173E og servicebusserne i Helsingør har nu automatisk stoppestedsannoncering, og planen er at udvide servicen til flere linjer, efterhånden som Trafikselskabet Movia indgår nye kontrakter med busselskaberne.

De digitale displays er ikke altid synlige, da andre passagerer kan dække for skærmene. Derfor er højttalerne et godt supplement særligt for blinde og svagtseende. Samtidig er det en hjælp til chaufførerne, som ikke længere behøver annoncere stoppestederne, siger Torsten Rasmussen.

Fakta
Automatisk stoppestedsannoncering (voice announcement) fungerer ved, at Movia leverer data om stoppestedsnumre, GPS-positioner og zoner. Data downloades til operatøren, som formidler navne på stoppestederne ud i bussen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *