Karen Blixen på nyt Norwegian-fly

Karen Blixen føjer sig nu til rækken af andre store danske digtere, der afbildes på Norwegians nye fly. Norwegian opgraderer løbende sin flyflåde med nye Boeing 737-800w, og på halerne kan man hilse på danske berømtheder som H.C. Andersen, Georg Brandes, Holberg og Kierkegaard blandt de danske, svenske og norske helte.

Karen Blixen (1885-1962) er den første kvindelige danske digter, der kommer til at pryde flyselskabet Norwegians nye Boeing 737-800-fly. Således slutter hun sig nu til bl.a. H.C. Andersen, som Blixen ofte henviste til som storyteller, og Søren Kierkegaard, som Blixen gerne læste.

Karen Blixen blev verdenskendt med den Oscar-belønnede film Mit Afrika, som bygger på hendes bog Den afrikanske farm. Det er en smuk beretning om hendes 17 år i Kenya som kaffefarmer. I bogen skriver hun blandt andet i afsnittet Vinger , at det at flyve var den største og mærkeligste glæde, hun overhovedet oplevede i Afrika: Hver gang jeg er gået op i en flyvemaskine, og, idet jeg har set ned, har forstået, at jeg nu har sluppet jorden, har jeg haft den samme følelse af en ny stor, ny opdagelse.

Da hun vendte hjem til Danmark i 1931 begyndte hun sit liv som forfatter og skrev frem til sin død en række bøger, som er oversat til alverdens sprog.

Om Blixen siger Marianne Wirenfeldt Asmussen, tidligere museumsdirektør på Rungstedlund:

Karen Blixen er på mange måder enestående. Begge hendes hjem, barndomshjemmet i Danmark og kaffefarmen i Kenya, er omdannet til museer, der på hver sin måde fortæller en historie om en fascinerende forfatterpersonlighed. Nu kommer hun igen til, med sit billede på et Norwegian-fly, at bevæge sig i luften. Hun kommer til at slippe jorden, som hun engang gjorde det i Kenya, når hun fløj i den lille åbne maskine med sin engelske ven Denys Finch Hatton.

Vi er rigtig glade for, at vi nu for første gang har fået en dansk heltinde på et af vores nye fly, og vi ser frem til indfasningen af endnu flere nye fly, så flere store danske kvindelige personligheder kan pryde vores fly, siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *