Mere attraktiv adgang fra Prinsessestien til Lyngby Sø

Som led i sommerens store sporarbejde på Nordbanen har Banedanmark udskiftet stitunnelen mellem Prinsessestien og Lyngby Sø. Samtidig er tunnelen flyttet 300 meter, så adgangen til søen bliver mere direkte

Nu er det slut med, at hundeluftere, kondiløbere, cyklister og alle andre, som benytter stitunnelen mellem Prinsessestien og Lyngby Sø, skal tilbagelægge ca. 300 meter mellem jernbanen og motorvejen.

Midt i uge 29 er en helt ny stitunnel under jernbanen nemlig klar til at blive åbnet. Og ikke bare er tunnelen ny, den er også flyttet ca. 300 meter syd for den oprindelige placering, så adgangen til Lyngby Sø bliver nemmere og mere behagelig.

Tidligere var forbindelsen lidt mere snørklet, fordi man først skulle gennem tunnelen under motorvejen og dernæst gå 300 meter mellem motorvejen og jernbanen for at kunne komme under jernbanen. Fremover kan man fra Prinsessestien se vandet i Lyngby Sø gennem de to stitunneler.

Den gamle stitunnel var ved at være moden til udskiftning, og da vi alligevel skulle lave en helt ny tunnel, foreslog Banedanmark Lyngby-Taarbæk kommune en ny placering 300 meter sydligere. På den måde bliver de mange gående til og fra Lyngby Sø sparet for den kedelige tur mellem jernbanen og motorvejen, fortæller byggeleder Thomas Prahl fra Banedanmark.

Prinsessestien har på grund af arbejdet været spærret for passage under jernbanen siden den 21. juni.

Den gamle betontunnel er blevet brudt ned i småstykker, som er blevet hejset op på motorvejen og kørt væk. Bagefter er hullet blevet fyldt op med jord. Sideløbende er der blevet gravet ud til den nye tunnel, som er ankommet via motorvejen i mindre stykker og blevet hejset ned til byggepladsen. Nødsporet og den inderste vejbane på motorvejen har derfor været spærret nogle dage. Herefter blev den nye tunnel samlet og dækket til med jord.

Udskiftningen af stitunnelen er et led i Banedanmarks omfattende sporombygning på strækningen mellem Svanemøllen og Hillerød. Mens S-togsstrækningen alligevel er lukket benytter Banedanmark lejligheden til at renovere 32 jernbanebroer langs strækningen herunder altså broen over Prinsessestien.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *