Her er de: Hovedstadsområdets værste veje om morgenen

Undersøgelse foretaget af TomTom viser, at selve rejsetiden for bilister bosat i Lyngby har det værst, hvor rejsetiden til København stiger med over 100 % i myldretiden.

TomTom, som er verdens førende leverandør af positionerings- og navigationstjenester, har foretaget en undersøgelse, der viser rejsetiderne til og fra de Københavnske forstæder, når myldretiden er værst. Ved at undersøge bilisternes rejsemønstre i 2010, er det tydeligt at se, hvordan rejsetiden påvirkes på grund af kødannelser om morgenen og eftermiddagen. Det kan i hvert fald godt betale sig at tage sine afrejsetider op til revision, når man eksempelvis bor i Lyngby eller Hørsholm.

Rigtig mange mennesker fra Københavnsområdet pendler til og fra byen hver dag. Ved at sætte fokus på, hvilke områder, der er værst ramt af kødannelser, håber vi på at kunne inspirere bilister til at vælge alternative ruter og rejsetider, udtaler Kennet Juhl, Country Manager hos TomTom. Kan man undgå de værste kødannelser ved eksempelvis at køre hjemmefra lidt tidligere eller senere end normalt, vil bilisterne kunne spare tid i det lange løb.

Samtlige af de forstæder, som deltog i undersøgelsen påvirkes i særdeleshed af trafikken om morgenen. Værst ser det ud for de bilister, der kører nordfra mod hovedstaden, herunder strækningen mellem Lyngby og København, hvor bilisterne påvirkes mest. Her ses en øgning af rejsetiden på 101 %, som forekommer i tidsrummet mellem kl. 08.00 og 09.00 målt op imod, hvis der ingen kødannelser var.

Modsat myldretrafikken om morgenen, er det faktisk en fordel at komme nordfra, når turen går hjemad, da det går værst ud over bilister bosat i Solrød Strand, Greve og Roskilde, som oplever en forøget hjemrejsetid på 50 % fra København og hjem igen målt op imod, hvis der ingen kødannelse var.

Kigger man på myldretiden om morgenen og eftermiddagen sammenlagt, er det bilister fra Lyngby, der påvirkes mest og lægger sig på førstepladsen med en total forøgelse af rejsetiden på 72 %. Herefter kommer Hørsholm (64 %) og dernæst Taastrup (53 %), som er destinationer, hvor rejsetiden påvirkes mest negativt for de rejsende

Om undersøgelsen
TomTom har indhentet rejsestatistikken* fra sine brugere i perioden 1. januar til 6. august 2010 og sammenligner rejsetiderne for bilister til og fra forskellige forstæder, som alle har København og H.C. Andersens Boulevard som destination. Den gennemsnitlige rejsetid i myldretiden til København om morgenen samt eftermiddagen angives i følgende tidsrum (man fre 08.00 09.00 og 16.00 17.00) og er sammenlignet med, hvor hurtigt turen normalt tager, når der ikke er trafik, hvilket kaldes Free Flow-trafik (man søn 01.00 05.00)

Tabellerne placerer forstæderne efter, hvor meget ekstra tid det tager at rejse, mens myldretiden står på, overfor tidspunkter på dagen, hvor der ikke er trafik. Det viser sig, at bilister i Lyngby tilbringer 101 % mere tid i trafikken på en almindelig hverdagsmorgen sammenlignet med Free Flow-trafik. Bilister fra Solrød Strand forlænger sin rejsetid med 35 % om morgenen.

*Informationen er baseret på data, som er indhentet anonymt med tilladelse fra TomToms brugere. Den består af reel hastighedsinformation fra farttøjer udstyret med en TomTom GPS, som kørte på de undersøgte veje. De angivne rejsetider er et gennemsnit af alle målinger på ruten under de aktuelle tidsintervaller.

Samme data ligger til grund for TomToms intelligente ruteplanlægningsværktøj, som giver bilisten den mest effektive rute. Globalt set har TomTom i dag over 3 billioner hastighedsprofiler, hvorfra de indsamler data. Denne database vokser med 2,7 milliarder rapporter hver dag.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *