Konference om trængsel og miljø i hovedstadsområdet

Trængselskommissionen holder mandag den 1. oktober kl. 9-16 en opstartskonference på Axelborg. På konferencen vil kommissionens medlemmer have mulighed for at hente inspiration til det videre arbejde. Udenlandske eksperter vil bl.a. fortælle om, hvorfor den kollektive trafik i München har så stor succes, og om hvordan Holland har haft succes med et øget samspil mellem cykler og kollektiv trafik.

På konferencen deltager en række borgmestre fra de sjællandske kommuner og de to regioner samt medlemmer fra Folketingets Transportudvalg. Der deltager desuden repræsentanter fra forskellige interesseorganisationer samt en lang række eksperter.

Konferencedeltagerne vil få mulighed for at debattere og give deres mening til kende, og kommissionen vil efterfølgende samle op på forslag fra deltagerne på konferencen.

I januar 2013 afleverer Trængselskommissionen et idékatalog og kommissionens samlede strategi skal afleveres i august 2013.

Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

– Hovedstadsregionen har et stigende trængselsproblem. Det har nye tal fra Cowi endnu engang understreget. Jeg håber konferencen vil bidrage til, at vi får alle gode forslag og konstruktive input til kommissionens vigtige arbejde op på bordet

Formand Leo Larsen udtaler:

– Jeg synes, vi er kommet rigtig godt fra start i Trængselskommissionen. Kommissionen har holdt 3 møder, og der er en positiv stemning blandt kommissionsmedlemmerne.

– Jeg synes, konferenceprogrammet ser spændende ud. Jeg glæder mig til at få inspiration fra udlandet og lære af de erfaringer, der er gjort andre steder. Jeg er sikker på, at de udenlandske oplægsholdere kan inspirere kommissionen til det videre arbejde.

– Jeg er også sikker på, at vi får en spændende debat om eftermiddagen, hvor vi har inviteret 4 eksperter til at komme med deres bud på, hvordan trængslen kan reduceres. Der er samtidig lagt op til, at alle deltagerne på konferencen kan komme til orde og give inspiration til kommissionens videre arbejde.

Konferencen er åben for pressen.

Tilmelding bedes ske til Sara Marie Brogaard på smb@trm.dk

Yderlige oplysninger hos Jesper Overgaard på tlf. nr. 4171 2734

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *