Overenskomststridige arbejdsnedlæggelser går ud over kunderne

For tredje dag i træk har DSB’s håndværkere i DSB Vedligehold her til morgen besluttet at gå hjem og fortsætte deres overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. Og det får nu den beklagelige konsekvens for DSB’s kunder, at en del togafgange allerede fra i dag vil blive aflyst.

»Det er helt uacceptabelt, at DSB’s håndværkere med en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse tager kunderne som gidsler. Jeg vil derfor opfordre dem til øjeblikkeligt at genoptage arbejdet,« siger DSB’s konstituerede administrerende direktør Jacob Kjær.

Han noterer sig, at der nu foreligger et fællesmødeprotokollat fra arbejdstagersiden, altså fra blandt andet LO og Dansk Metal. Her hedder det blandt andet, at ‘arbejdstagersiden erkendte, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig og pålagde medlemmerne at genoptage arbejdet snarest og senest den 14. december 2011, ved normal arbejdstids begyndelse’.

Reduceret togtrafik
Da det nu er tredje dag med arbejdsnedlæggelser på værkstederne, er DSB nødt til at reducere trafikken, fordi flere tog nu er ude af drift, når de ikke kan komme til eftersyn på værkstederne.

Morgentrafikken i dag er forløbet fornuftigt, såvel hvad angår S-tog som fjern- og regionaltog. Men arbejdsnedlæggelserne betyder, at togtrafikken med virkning fra i eftermiddag vil blive reduceret.

»Det er dybt beklageligt, at det nu går ud over vores kunder. Men dels er mange tog allerede ude af drift på grund af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, og dels har DSB set sig nødsaget til at tage andre tog ud af køreplanen for ansvarligt at sikre muligheden for at kunne afvikle en fornuftig juletrafik, hvis konflikten skulle blive langvarig,« siger Jacob Kjær.

Grunden til, at DSB er nødt til at tilbageholde yderligere tog, er, at der ellers vil ophobe sig en endnu større pukkel af tog, som skal vedligeholdes, før de kan komme i drift. Dermed ville juletrafikken kunne komme i fare, hvis ikke DSB sørger for at have nok tog til julen.

Se mere om de trafikale ændringer på www.dsb.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *