Største maj i Aalborg Lufthavns 75 årige historie

Aalborg Lufthavn kunne fejre sit 75 års jubilæum med den bedste maj måned nogensinde. Trafiktallene viste stor vækst over hele linjen. Samtidig fejrede lufthavnen sit jubilæum med åbningen af det terminalbyggeri, som har stået på i halvandet år. Nu er dørene slået op for de mange passagerer, som skal ud at rejse hen over sommeren.

Ca. 600 inviterede gæster med transportminister, Henrik Dam Kristensen i spidsen deltog i indvielsen af Aalborg Lufthavns udbyggede terminal. Den er nu godt 7000 kvm større og bl.a. 6 gates rigere. Maj måned viste stor vækst i både indenrigs-, udenrigs-, og chartertrafikken, sandsynligvis et vidnesbyrd om, hvor nødvendigt udvidelsen har været.

Maj blev også måneden, hvor SAS annoncerede, at de vil flyve udenrigs direkte fra Aalborg. Det sker, når de til august åbner ruteflyvning til Stockholm 4 dage om ugen.

– Når SAS åbner rutefly fra Aalborg til Stockholm, så er det en understregning af, hvor meget trafik vi har til Stockholm via CPH. Der er virkelig tale om en håndsrækning til det nordjyske erhvervsliv. Vi glæder os meget over, det bliver SAS, som skal stå for ruten til Stockholm, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen, og fortsætter, Det er dejligt at have vækst i en måned, hvor vi lige har udvidet med 60%, det viser, at udvidelsen er nødvendig, og vi kan understøtte endnu mere international trafik, slutter han.

Passagertal for maj
Maj er traditionelt én af de bedre måneder for luftfarten, her starter sommerferiesæsonen nemlig så småt. Og maj 2013 var den største nogensinde.

I alt rejste 128.519 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 13,5% i forhold til maj 2012, hvor 113.258 passagerer besøgte terminalen.

Udenrigstrafikken steg markant med hele 31,7% i forhold til maj 2012. 28.170 passagerer fløj direkte til og fra udlandet mod 21.389 året før.

Chartertrafikken viste også en meget stor stigning 38,6%. 16.722 passagerer rejste på ferie i maj 2013 mod 12.066 i maj 2012.

Indenrigstrafikken viser samtidig vækst. Her rejste 83.627 passagerer i maj 2013, og det giver en stigning på 4,8%

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *