Tre år med elektroniske transportnyheder

transportnyhederne.dk er det nye navn på Danmarks første fuldt internetbaserede transportavis, www.trafik–transport.dk, der runder tre år i denne uge

Danmarks eneste transportavis, www.trafik–transport.dk, med redaktioner i Aarhus og København, fejrer i denne uge sin tre–års fødselsdag. Bladet, der betragtes som én af pionererne inden for elektronisk formidling af transportnyheder, udgives udelukkende på internettet og àjourføres op til flere gange dagligt.
Foreløbig er bladet udkommet 259 gange i de tre år, der er gået, siden transportjournalisterne Jesper Christensen (Aarhus) og Per Grau (København) satte stikket i.
www.trafik–transport.dk, der nu skifter navn til (www) transportnyhederne.dk, er en uafhængig Internetavis, der i allerbredeste forstand fokuserer på nyhedsformidling indenfor transporterhvervet med nyhedsstof fra ind– og udland. Og vi dækker alle grene – også persontransport, siger Jesper Christensen og peger på, at der i dag er så mange transportnyheder at berette om, at det vil være formålsløst at tælle udgaver.
– Selv om vi nu skifter navn til transportnyhederne.dk og tager en nydesignet og dynamisk baseret platform i brug, kommer det ikke til at ændre på det redaktionelle indhold. Men det bliver nemmere for vore læsere at finde rundt i avisen, der er blevet mere overskuelig – og samtidig får vore mange abonnenter blandt andet mulig for fritekstsøgning i vort efterhånden ganske omfattende arkiv, siger Per Grau og fremhæver en anden nyskabelse: transportdebatten.

–Transportdebatten er åben for alle transportinteresserede, der har lyst til at læse, hvad andre mener om transportforhold og give deres eget besyv med. Men transportdebatten er også en integreret del af vores nye design, siger Per Grau og forklarer, at der er mulighed for at sende et indlæg med udgangspunkt i den enkelte artikel.
– Hvad angår www.trafik–transport.dk, så forsvinder den ikke. Men denne platform skal fremover fungere som et kommercielt serviceforum for transporterhvervet, der på denne hjemmeside vil få adgang til en lang række brancherelaterede ydelser.
– For at læse samtlige artikler og telegrammer i transportnyhederne.dk er det nødvendigt at tegne et abonnement. I almindelighed er 20 procent af nyhederne tilgængelige for ikke–abonnenter, oplyser Per Grau.

*********
Til redaktionens orientering

Per Grau, som har arbejdet i dansk fagpresse siden 1974, har blandt andet været redaktionssekretær på Danmarks Transport Tidende. Han har senest været ansat på Odsgards Forlag, hvor han var journalist på en række blade til byggebranchen – blandt andet BygTek og Mester & Svend. Per Grau er medlem af Dansk Journalistforbund og Trafikjournalisternes Klub.

Jesper Christensen har været journalist ved JydskeVestkysten og redaktionssekretær på Aalborg Stiftstidende, hvor specielt transportområdet havde hans store bevågenhed. Jesper Christensen blev selvstændig i 1996 og var i nogle år knyttet Danmarks Transport Tidende og TransInform som freelancejournalist. Som freelancer har han tidligere leveret stof til Transport Magasinet, Lastbilmagasinet og leverer i dag stof til DTLs blad og LastbilAvisen.
Jesper Christensen er medlem af Dansk Journalistforbund og Trafikjournalisternes Klub.

 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *