0,4 procents tilbagegang på trafikken over Øresundsbron

Biltrafikken på Øresundsbron faldt i 2010 med 0,4 procent i forhold til året før. Årsagen er flere måneder med ufremkommeligt snevejr i 2010. På trods af vintervejret satte Øresundsbron ny rekord på fragtmarkedet.

Mens 19.500 biler passerede Øresundsbron i døgnet i 2009, var tallet 19.400 passager i døgnet i 2010 – eller hvad der svarer til et fald på 0,4 procent.

Faldet i biltrafikken skyldes især det dårlige vejr, som prægede vintermånederne i 2010. I januar, februar og december, hvor snevejret gjorde vejene ufremkommelige mange steder, faldt trafikken med fem procent i gennemsnit, mens den steg med én procent i gennemsnit i årets øvrige ni måneder.

– Vi kan desværre ikke gøre noget ved vejret, som har været usædvanligt hårdt i 2010. Men vi kan glæde os over, at resten af årets måneder faktisk så ganske fornuftige ud. Og vi tror på en stigning i trafikken igen i 2011, siger direktør Caroline Ullman-Hammer.

Mere fragt på Øresundsbron
Øresundsbron har ligesom andre været påvirket af efterdønningerne fra finanskrisen hvor rejselysten er faldet og udviklingen på arbejds- og boligmarkedet har mindsket pendlingen over broen, som ellers har drevet trafikken i de tidligere år. Men på fragtsiden har udviklingen været rigtig positiv.

Fragttrafikken er steget igen i 2010 efter en periode med fald. Antallet af lastbiler på Øresundsbron øgede i 2010 med 10 procent, mens busserne havde en fremgang på 4,2 procent. Det betyder, at over 48 procent af alle lastbiler i andet halvår af 2010 valgte at benytte broen, når de skulle passere Øresund. Dette er en ny rekord på fragtmarkedet for Øresundsbron.

– Det er glædeligt at se, at lastbiltrafikken nu igen for alvor tager fart. Vi har nu over 328.000 lastbilpassager om året, hvilket lover godt for de kommende år, siger Caroline Ullman-Hammer.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *