Den rigtige mobile løsning til sikring af dyre- og værditransporter

Fremtidens mobile IT–løsning til køretøjer

Behovet for kraftige, driftssikre Windows baserede computere til køretøjer har længe været påtrængende, men udbuddet har været begrænset.
For nylig er en meget robust og integreret computerløsning til lastbiler og andre erhvervskøretøjer kommet på det danske marked.

De finske SUNIT–computere blev præsenteret på messen Transport 2005 i april 2005, og hos den ny forhandler MOBILAS, er optimismen stor.
– Vi har allerede solgt mobile computere for flere mio. kr., siger direktør i MOBILAS, Henning Overgaard. Vi er meget optimistiske, fordi SUNIT–computeren både er konkurrencedygtig og særdeles driftssikker.

SUNIT–computeren er i princippet en kraftig Windows computer i en mobil telematik udgave. Den har mere datakraft og flere tilslutningsmuligheder end de andre mobile computere, som typisk er designet til hver at løse én opgave, hvilket forringer færdselssikkerheden.

– SUNITs telematikplatform er meget fleksibel og rummer utallige muligheder, så man kan integrere alle køretøjets digitale funktioner i ét system, siger seniorkonsulent Laust Rich, MOBILAS. Det er lige fra overfaldsalarm og navigation til dataoverførsel mellem lastbil og kontor samt TV og video.

MOBILAS har i Finland testet en avanceret overfaldsalarm, funktionen indebærer automatisk videooptagelse i førerhus og udenfor bilen, hvis alarmen aktiveres. Dette er interessant i forbindelse med dyre– og værditransporter samt persontransport i Taxa.

Forbedret færdselssikkerhed kan også opnås med integration af bakkameraer og sidekameraer.
– MOBILAS leverer et system, hvor bilens manøvrer og kamerabillederne kombineres, siger Laust Rich. Når lastbilen drejer til højre vises billedet fra cyklistkameraet på højre side af bilen automatisk på skærmen

Globalt anvendes 100.000 SUNIT computere dagligt af politi, militær, transport, taxa og redningsvirksomheder, det giver garanti for driftsikkerhed, da SUNIT kan kommunikere selv om strømmen svigter. SUNIT er international godkendt til værditransporter.

Driftsikre mobile it– og telematikløsninger
Mobilas har som mål at levere cost–effektive mobile telematikløsninger, der tager udgangspunkt i kundens behov og brug af avanceret, driftssikker IT–teknologi. Mobilas går efter at finde værdi til vore kunders kunder, så den valgte løsning får en kort pay back tid og som virker sikkert 24 timer i døgnet 365 dage om året.

Mobilas tilbyder at være totalleverandør af mobile IT– og telematikløsninger omfattende hardware, software, finansiering, forsikring, uddannelse og udvikling.

Avancerede mobile telematikløsninger er relevante ved bl.a. værditransport, politi, redning, lægevagt, taxa, mobile salgstøttesystemer, affaldstransport, tank–transport, transport af levende dyr.

Herudover tilbydes tre produktpakker der lever op til kravene inden for vejtransport, som kan ses hos Mobilas der har indrettet kontor hos Lastas i Hedensted, for at være tæt på transportbranchen.

Den rigtige IT–løsning til dyre– og værditransporter
Med en SUNIT mobil computer– og telematikløsning vil lastrummet permanent kunne overvåges både fra lastbilens førerhus og fra firmaets kontor mange km borte. Der vil dermed være sikkerhed for, at der kan gribes ind i tide, hvis der er problemer undervejs.
– Vi er meget spændte på, hvordan de kommende danske særregler om transport af levende dyr vil komme til at se ud, siger Henning Overgaard, direktør i MOBILAS, som forhandler den nye overvågningsløsning. Vi forventer, at der bliver et krav om overvågning af lastrummet. Vores løsning vil i så fald kunne opfylde disse krav, og dermed løse en lang række af de konkrete problemer, der hidtil har været ved transporter af levende dyr.

Facts om SUNIT–computere
SUNIT er en avanceret IT–leverandør med hovedsæde i Finland. SUNIT har udviklet en serie af meget driftssikre og robuste Windows baserede køretøjscomputere, med en avanceret telematikløsning samt ekstraudstyr.
Globalt anvendes 100.000 SUNIT computere dagligt af politi, militær, transport, taxa og redningsvirksomheder.
Læs mere på www.mobilas.dk

Facts om MOBILAS
Mobilas er et dansk selskab, som leverer mobile løsninger og sælger finske SUNIT–computere i Danmark. MOBILAS har fået en flyvende start efter den første præsentation af bl.a. SUNIT–computere på messen Transport 2005 i april 2005.
Bag MOBILAS står en række partnere og investorer med erfaring fra den danske transportsektor.

Selskabet har indrettet sig med kontor og uddannelsesfaciliteter hos Lastas i Hedensted, hvor det første kursus Mobile IT – Løsninger til effektivisering af transportbranchen gennemføres torsdag den 15. september 14.00 18.00 prisen for kurset er 695,– kr. og gratis for 10 første tilmeldinger.

Tre produktpakker
MOBILAS tilbyder vore kunder tre standardløsninger, som svarer til det grundlæggende behov ved henholdsvis lokale, regionale og internationale vejtransporter.

Lokal transport og service SLF – Mobilas
fra kr. 22,– pr. dag pr. bil/enhed.

Regional transport og service SCF – Mobilas fra kr. 25,– pr. dag pr. bil/enhed.

International transport og service SXF – Mobilas fra kr. 28,– pr. dag pr. bil/enhed.

De angivne priser er baseret på en kombineret leasing– og serviceaftale med MOBILAS.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *