Fagfolk vil have ny gødning til Kattegatdebatten

Ja eller nej til en fast Kattegatforbindelse Folketinget er under pres fra flere kanter. Erhvervsliv, organisationer, universiteter og politikere vil have en hurtig beslutning. Det haster med at skaffe et objektivt beslutningsgrundlag, og nu melder fagfolk sig aktivt i debatten.

Ingeniører og arkitekter går nu sammen til kamps for at bringe faglig, nuanceret viden ind debatten om en fast Kattegatforbindelse. De har samlet en perlerække af specialister, forskere, politikere og praktikere til at give en seriøs afdækning af både positive og negative konsekvenser af en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland. Det sker i forbindelse med en åben konference på Ingeniørhøjskolen i Århus i slutningen af marts.

Vi vil gerne være med til at give debatten flere nuancer, og vi håber, at vi med konferencen kan bringe mere faglighed ind i den politiske beslutningsproces, siger Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen.

Blandt oplægsholderne på konferencen er både erklærede tilhængere og modstandere af en fast Kattegatforbindelse.

Vi ønsker en sund debat, der kommer ud i alle krogene. Vi har både trafikal infrastruktur, natur, miljø, erhvervsudvikling samt sociale og økonomiske konsekvenser af en fast forbindelse på programmet, siger hun.

Konferencen arrangeres af Ingeniørforeningen og Akademisk Arkitektforening.

BAGGRUNDSOPLYSNINGER

Konferencen arrangeres af Ingeniørforeningen (IDA) og Akademisk Arkitektforening(AA).

Konferencen hedder København Århus på en time . Den finder sted på Ingeniørhøjskolen i Århus mandag d. 28. marts 2011.

Formålet er en faglig seriøs debat som baggrund for en eventuel beslutning om etablering af en fast Kattegatforbindelse.

Se program for konferencen her

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *