Masterferries indgår optionsaftale på ny færge

Sejler første gang den 26. april 2007

– Vi har indgået en optionsaftale med Incat om levering af en 98 meter lang katamaran, som skal sejle på ruten Kristiansand Hanstholm, fortæller administrerende direktør Tom Bringsværd. Første tur er den 26. april 2007, fortsætter han.

Det var i tirsdags, at Masterferries AS indgik aftalen om levering af Incat–katamaranen. Båden er næsten ny. Den blev bygget færdig og leveret til den Amerikanske marine den 19. november 2002. Katamaranen er 97,22 meter lang og har en bredde på hele 26,62 meter. Den stikker 3.4 meter og dødvægten er 725 tons.

– Dette er en milepæl for rederiet. Nu er der bare nogle tekniske detaljer, som skal ordnes før, at kontrakten kan underskrives, fortsætter rederidirektøren. Pris og leveringsforholdene er parterne blevet enige om.

Forskellen på denne båd og MasterCat, som vi hidtil har sejlet med, er dens robusthed. Den har T–foils der er et avanceret stabilisatorsystem, som giver passagererne en langt bedre komfort med hensyn til søgang. Denne båd tager også last med på dækket, faktisk kan vi laste 19 lastvognstog og stadig få plads til 80 personbiler. Vi glæder os til at komme i gang med planlægningen siger Bringsværd og tilføjer, at båden tager 800 passagerer, det er 140 personer mere end med MasterCat.

– Med den respons vi har fået bliver vi nød til at udvide vores kapacitet. Samtidig vil det styrke vores koncept at vi nu kan fragte lastbiler hele året.

Masterferries AS’ nye båd har sejlet med en fart på 47.8 knob ud for Kuwait i marts 2003. Færgen er en revolution til søs når det drejer som færgefart fra Norge. Ingen har nogensinde kunne fragte gods i så hurtigt et tempo som den nye færge fra Masterferries vil gøre.

Med anskaffelsen af den nye færge styrker vi vores koncept ved et have verdens hurtigste færger. Vi er sikre på at dette er fremtiden, slutter Tom Bringsværd.

For yderligere information kontakt:

Adm. direktør Tom Bringsværd på tlf +45 20 33 17 04
eller Direktør Svein Olaf Olsen på tlf +47 91 15 94 95
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *