Vibrationssikre batterier til lastbiler er endelig kommet

Exide Technologies lancerer nu en helt ny serie af batterier til kommercielle køretøjer. Flagskibet i serien, batteriet Expert HVR, bygger på High Vibration Resistent teknologi (HVR). Med dette batteri, bliver Exide Technologies den første producent på eftermarkedet for hvem det er lykkedes at indbygge teknologien i et batteri. Dét er specielt godt nyt for alle AdBlue lastbiler.

Exide Technologies nye flagskibsbatteri, Expert HVR, er specielt udviklet til at kunne absorbere de vibrationer motor og chassis frembringer. Dét giver batteriet en meget længere levetid og dermed en bedre økonomi.

Stor fordel for lastbiler med den miljøbeskyttende AdBlue teknologi
Hovedparten af de europæiske lastbilsproducenter har siden 2006 udstyret nye lastbiler med SCR-teknologi (selektiv katalytisk reduktion), der kræver brug af AdBlue for at kunne leve op til EU s krav om mindre udledning af skadelige partikler.

For at skabe plads til tanken, der skal indeholde AdBlue væsken, har lastbilsproducenterne måttet flytte batteriet længere tilbage i chassisrammen, hvilket udsætter det for endnu flere vibrationer end tidligere.

Mange kræfter i spil
Exide s mange kunder blandt lastbilsproducenterne, såsom Iveco, MAN, Renault Lastbiler og Scania, har været ivrige efter at finde en løsning på batteriets mere udsatte placering i chassiset.

Da Exide ville være den første på markedet med en vibrationssikker teknologi, har de investeret kraftigt i research og udvikling.

Vores ingeniører og teknikere har kombineret deres kræfter inden for OEM og eftermarkedet. Det har gjort at vi har kunnet udvikle et teknologisk kompliceret batteri på rekordtid i forhold til den normale udviklingsproces. Vi kan nu tilbyde vores kunder og samarbejdspartnere det mest effektive og teknologisk avancerede batteri tilgængeligt i dag, forklarer Magnus Ohlsson, VP sales and marketing, Aftermarket Europa, Exide Technologies.

Hvordan virker det
Levetiden på et Expert HVR batteri forlænges ved at lægge et isolerende lag rundt om kernekomponenterne, så de er beskyttet mod de øgede vibrationer, deres nye placering udsætter dem for. Batteriet er indkapslet i en forstærket beholder, og er designet til både at absorbere vibrationerne og låse komponenterne fast. Batteriet er designet til at holde længere og yde mere end andre batterier, og kan bruges i lastbiler med og uden AdBlue.

Den nye batteriserie
Expert HVR batteriet er det stærkeste batteri i den nye serie til kommercielle køretøjer. Derudover består serien af batterierne Professional Power og Professional. Expert HVR og Professional Power er vedligeholdelsesfrie batterier med flade låg, og alle tre typer er specialdesignede til at imødekomme alle kundetyper.

Med den nye serie, skærer Exide Technologies deres tilbud ned fra fire til tre serier. Dels for at gøre deres produktportefølje nemmere at overskue, men også for at kunne tilbyde flere batteriegenskaber til alle kunder. Exide Technologies produktportefølje består af mærkerne Exide i Danmark og Finland, Sønnak i Norge samt Exide og Tudor i Sverige.

Den nye batteriserie er ikke kun et plus for kunderne og forhandlerne. AdBlue reducerer CO2 udledningen og vores forbedringer af batteriet betyder, at det kan yde mere end før på dets nye placering. Samlet set er det godt nyt for miljøet, siger Magnus Ohlsson.

Fakta om AdBlue
Tilbage i 2006 skærpede EU miljøkravet til udstødningsgasser fra dieseldrevne lastbiler. Hovedparten af Europas lastbilsproducenter har derfor udstyret nye lastbiler med SCR-teknologi (selektiv katalytisk reduktion), der kræver brug af AdBlue. AdBlue er en væske, der sænker udledningen af skadelige partikler. I praksis fungerer AdBlue ved, at væsken fyldes i en separat tank, hvorfra den bliver sprøjtet ind i lastbilens udstødningssystem. Her passerer den katalysatoren og nedbryder udstødningsgasser til uskadeligt vand og kvælstof. Trods sit navn, er AdBlue ikke blå, men klar i farven. Den er sikker både at transportere og håndtere.

Om Exide Technologies
Exide Technologies har aktiviteter i mere end 80 lande, og er én af verdens største producenter af blybatterier. Selskabet har fire globale koncerner: Transportation Americas, Transportation Europe og Rest of World, Industrial Energy Americas, Industrial Energy Europe og Rest of World, der tilbyder en bred vifte af produkter og tjenester indenfor oplagret elektrisk energi til industri- og transportsektoren. Transportation-divisionen leverer original- og reservedele til biler, landbrugs- og entreprenørmaskiner, lastbiler og marinefartøjer samt nye teknologier til hybridbiler. Industrial Energy-divisionen leverer batterier og ladere til bl.a. telekommunikationsløsninger, nødstrømsanlæg, UPS, DC-installationer, trucks, rengøringsmaskiner samt andre erhvervskøretøjer. Mere information om Exide Technologies findes på: www.exide.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *